Verkstedet ble innviet oktober 2011

Verkstedet ligger på vakkert og landlig til på Nesodden (grenser til Frogn). På verkstedet finnes alt av utstyr som et tekstilverksted bør ha. Her er det symaskiner, filtmaskin, knappemaskin og overlock. Det er eget mørkerom med utstyr til å lage silketrykkrammer og trykke egne mønster på stoffer. Her finnes ulike mønsterblokker, mønsterblader, sjablonger og mye innen trykkeutstyr.

Det er også arbeidsbeskrivelser, bilder, idebøker og prosessbøker med ulike teknikker. Det blir som å befinne seg i en verden av eventyr for de som er glade å jobbe med tekstile teknikker.

Verkstedet har egen royal utedo, som bare må oppleves
Det ble utlyst en konkurranse ved en lokal barneskole om hvordan en Royal utedo kan se ut. Den beste ideen ble premiert og satt opp som et nytt lite bygg med utstilling av 8 royale kronjuveler i tekstil. Det var åpning i oktober 2011, med elever og foresatte.

Høsten 2012 fikk utedoen tittelen som Norges fineste utedo i VG

Åpent verksted
Ideen med åpent verksted er hentet fra Danmark. Her vil det være mulighet å melde seg på ulike kurs, som ikke er temabasert, men hvor hver enkelt kan få mulighet til å lære de teknikker som ønskes, eller hva du har behov for å lære.

Kursene er lagt opp med faglig innhold, mye inspirasjon og aktivitet. Kursene tilpasses individuelt, og med små eksklusive grupper (maks 3-4 stk).  Her vil du ha muligheten til å arbeide i et miljø med mye inspirasjon. Her kan man sitte ned og bla i bøker og blader, eller gå rundt og se på ting som er laget ferdig, eller uferdige prøvelapper i kassevis.

Det å være deltager på kurs skal være en god opplevelse. Her hører det med ”personlig” pleie i form av god mat og drikke og andre små positive forsterkere: )

Hva kan du gjøre?
Ideer til tema man kan lære mer om: Lage egne silketrykkramme, trykke på tekstiler, overføringsteknikker ved bruk av foto, lim etc. Trykke egne knapper, arbeide med lag på lag, trykk med rust, overflate teknikker på tekstiler som f. eks etsning, krymping, krymping, lære om bruk av symaskin, overlock eller være tilskuer og bli inspirert av andre.

Det vil være mulighet for å kunne sy små ting som veske, penal, tekstile smykker, bokbind, forkle, votter, luer. Det ligger ferdige mønster for dette på verkstedet og kan lett kombineres med noen av teknikkene som står beskrevet ovenfor
 
  Lille-Gitte Blogg
 
  Skreddersydde kurs
 
  Åpent verktsted
 
  Båtførerprøven
 
 
             
     


Lille-gitte.no
Org.nr: 979 191 030
Høgdafaret 27 - 1455 Nordre Frogn
Copyright © 2010-2011 - Nettsiden er utviklet av Websalg AS